ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Τα προϊόντα μας απευθύνονται μόνο σε νόμιμης ηλικίας καπνιστές και είναι προϊόντα απόλαυσης. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής του καπνίσματος και δεν έχουν δοκιμαστεί ως τέτοια. Απαγορεύεται η χρήση τους από ανηλίκους, μη καπνιστές, εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες και από άτομα με ή σε κίνδυνο από καρδιακή νόσο, υπέρταση, διαβήτη ή από άτομα υπό φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη ή άσθμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν προορίζονται για διάγνωση, θεραπεία ή παρεμπόδιση οποιασδήποτε κατάστασης, φυσικής ή πνευματικής νόσου και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα ιατρικής συμβουλής.

Συμμόρφωση κατά TPD

Mε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/40/ΕΕ (TPD) και τον Κανονισμό 1272/2008 (CLP) είναι πλήρως εναρμονισμένα όλα τα υγρά αναπλήρωσης που διαθέτουν τα καταστήματα Atmistique. Παράλληλα, διέπονται από τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές συσκευασίας και πωλούνται σε σφραγισμένα μπουκάλια των 10ml, ενώ διαθέτουν ειδικό κούμπωμα ασφαλείας για την προστασία των παιδιών (Child Proof). Στη συσκευασία τους αναγράφονται όλα τα συστατικά τους καθώς και η ημερομηνία λήξης τους.
Επίσης, όπως θα παρατηρήσετε, όλα τα υγρά αναπλήρωσης των καταστημάτων Atmistique φέρουν τις υποχρεωτικές προειδοποιήσεις και σημάνσεις σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Tobacco Products Directive 2014/40/ΕΕ). Ειδικές αναλύσεις έχουν γίνει και στην υγρή μορφή των προϊόντων αλλά και στο αποτέλεσμα του ατμού που απελευθερώνεται κατά το άτμισμα. Το σύνολο των αποτελεσμάτων αυτών, έχουν γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, και στην κοινή πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EUCEG).
Απαγορεύεται η αγορά και η χρήση τους από άτομα κάτω των 18 ετών.

Συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας σύμφωνα με το διάστημα που ορίζει ο κάθε κατασκευαστής. Παράλληλα ως ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε ακολουθώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας:

 • Δεν αφήνουμε ποτέ τη συσκευή μας εκτεθειμένη σε παιδιά.
 • Όταν δεν χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο μας καλό θα είναι το απενεργοποιούμε. Όπως επίσης και όταν το βάζουμε στην τσέπη, έτσι ώστε να αποφύγουμε την κατά λάθος λειτουργία του.
 • Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να τα προφυλάσσουμε από πτώσεις, υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Νικοτινούχα υγρά αναπλήρωσης

 • Φυλάσσουμε τα υγρά αναπλήρωσης μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.
 • Αποφεύγουμε την έκθεσή τους στον ήλιο ή κοντά σε πηγές θερμότητας.
 • Μερικά υγρά αναπλήρωσης περιέχουν νικοτίνη, η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική ουσία και μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για την υγεία σας.
 • Η νικοτίνη είναι τοξική και για αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια.
 • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα νικοτίνης, αν πάσχετε από καρδιακή νόσο, υπέρταση, διαβήτη ή βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη ή άσθμα, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.
 • Συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας στην περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα δηλητηρίασης από τη νικοτίνη, όπως: δύσπνοια, εφίδρωση, αρρυθμία, τραύλισμα, πόνο στο στομάχι, σπασμούς, επιληπτικές κρίσεις.

Μπαταρίες

 • Σε περίπτωση που η συσκευή μας δέχεται πάνω από μια μπαταρία θα πρέπει να τις φορτίζουμε ταυτόχρονα. Δεν χρησιμοποιούμε κατεστραμμένες ή ανώνυμες μπαταρίες αμφιβόλου ποιότητας.
 • Φορτίζουμε την μπαταρία πάντα υπό την επίβλεψή μας (πλήρως κατά την πρώτη της χρήση) και να την αφαιρούμε από το φορτιστή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φόρτισής της.
 • Επιβεβαιώνουμε μετά από την πλήρη φόρτιση (ειδικά αν κάνουμε χρήση εξωτερικού φορτιστή) πως έχει φορτίο 4.2V. Φορτία μέχρι τα 4.25V μπορεί να μικρύνουν τη διάρκεια ζωής της, ενώ πάνω από 4.5V να γίνουν επικίνδυνα. Στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τη συσκευή της φόρτισης.
 • Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ την μπαταρία σε σημεία (και ειδικά μέσα σε τσέπες/τσάντες) μαζί με άλλα μεταλλικά αντικείμενα, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βραχυκυκλώματος και τραυματισμού. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τις ειδικές θήκες μεταφοράς.
 • Δεν την αφήνουμε ποτέ στον ήλιο ή κοντά σε εστίες θερμότητας.
 • Εάν παρατηρήσουμε φθορά στο εξωτερικό μονωτικό της περίβλημα, σταματάμε τη χρήση της.
 • Δεν αφήνουμε την μπαταρία αφόρτιστη για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με φορτία κάτω από 3,6V.
 • Συσκευές που λειτουργούν με δύο μπαταρίες: δεν χρησιμοποιούμε μια νέα μπαταρία μαζί με μια παλιά ή μπαταρίες με διαφορετικά επίπεδα φόρτισης.